www.tripper.nl
Dit zijn de nieuwste attracties van 5 leuke pretparken net over de grens

Dit zijn de nieuwste attracties van 5 leuke pretparken net over de grens

  • Yorrick de Wit Yorrick de Wit
  • -
  • 18 apr. 2024

Juni is een heerlijke maand om een pretpark te bezoeken. Het is er gezellig druk en de zon schijnt flink; de ingrediënten om aangenaam bij te komen. De keuze uit pretparken net over de grens is reuze. Waar moet je nou écht geweest zijn deze zomer? De gaafste parken hebben dit seizoen allerlei vernieuwingen doorgevoerd. Hieronder lees je meer over de nieuwste attracties van pretparken in Duitsland en België die zonder twijfel voor een fantastische ervaring zorgen!

Kernie’s Dorf

Op maar 30 minuten rijden van Arnhem kun je meer dan 40 attracties bezoeken in Wunderland Kalkar. Vlieg rondje na rondje in de enorme zweefmolen, houd droge voeten in de wildwaterbaan en heb op meer dan 30 meter hoogte een geweldig uitzicht in de Atlantis. Met het all-inclusive concept geniet je bovendien onbeperkt van friet, ijs en drankjes. Nieuw in 2024 is Kernie’s Dorf, hét themagebied van mascottes Kernie en Kerna. Je doet daar niet alleen een spannende speurtocht waarmee je een diploma verdient, maar komt ook nog eens het spiksplinternieuwe speeltoestel Villa Lustigheim tegen. Met tientallen glijbanen, gangetjes en klautermogelijkheden is speelplezier hier 100% gegarandeerd!

Tom & Jerry 4D Experience

Ook in Movie Park Germany zijn ruim 40 attracties te vinden. Verdeeld over zeven themagebieden nemen beroemde film- en tv-persoonlijkheden je in dit grootste film- en pretpark van Duitsland mee op reis naar Hollywood. Spetter elkaar nat in de SpongeBob Splash Bash, maak een wild ritje in Jimmy Neutron’s Atomic Flyer en leer autorijden in de PAW Patrol Adventure Tour. Vanaf deze zomer is de Tom & Jerry 4D Experience te bewonderen op het witte doek. De humoristische voortzetting van deze kat-en-muis-strijd met special effects is een waar avontuur voor de hele familie!

Amazonia

Bij onze zuiderburen is in Bellewaerde Park recent een tropische zone geopend: Amazonia. Samen met de Brazilian Buggies, Rio Do Café en de Tropical Takeaway maak je zonder de Atlantische Oceaan over te steken een reis naar het Amazoneregenwoud. In Rio Do Cacao vaar je de rivier af in je eigen mini-boomstammetje en de gelijknamige waterattractie Amazonia is uniek in zijn soort en is daarom alleen te bewonderen in Bellewaerde. Daarnaast mag het park zich ook dierentuin noemen, want met leeuwen, amoerluipaarden, geelvleugelara’s en nog veel meer tropische dieren is het een dolle beestenboel die je niet snel meer zult vergeten!

Studio 100 Festival

Oké, het Studio 100 Festival in Plopsaland De Panne kun je misschien niet een échte attractie noemen, maar het doet voor het authentieke pretparkgevoel zeker niet onder voor achtbanen en andere trekpleisters. Plopsaland heeft flink uitgepakt, waardoor je gedurende de dag nog vaker je Studio 100-helden tegenkomt. Start je dag op de best mogelijk manier tijdens De Grote Welkom Show, begroet al je helden opnieuw tijdens het Studio 100 Festival On Wheels en waag op het einde van de dag een dansje tijdens de Grand Finale Show. Maya de Bij, Wickie de Viking, Kabouter Plop, Piet Piraat, Mega Mindy en Bumba, je komt ze allemaal tegen. Met wie ga jij als eerste op de foto?

Bravo Babilu!

Bij Plopsa Indoor Hasselt zit je droog als er in deze stralende maand toch een buitje valt. In Hasselt ga je op reis door de wereld van Studio 100 in de botsauto’s van Nijntje, blus je brandjes in de K3-brandweermolen en beleef je spannende avonturen op de Scheve Schuit met Piet Piraat. Ook bij Plopsa Indoor Hasselt hebben ze niet stilgezeten. In het theater vindt namelijk dagelijks een nieuwe Bumba Show plaats. Je ziet Bumba en Bumbalu dan oppassen op de peuter Babilu. Ze leren hem alles wat een peuter zou moeten weten. Wees dan ook niet verbaasd als jouw eigen peuter na deze show alledaagse situaties nog beter weet te tackelen!