www.tripper.nl
5x de gaafste buitenspeeltuinen voor tijdens het pinksterweekend

5x de gaafste buitenspeeltuinen voor tijdens het pinksterweekend

  • Yorrick de Wit Yorrick de Wit
  • -
  • 12 apr. 2024

Met het lange pinksterweekend voor de boeg is het tijd om leuke plannen te gaan maken. Want met een extra vrije dag in het mooie voorjaar is dit het ideale moment om er eens lekker op uit te gaan. Maar waar doe je zowel de kinderen als jezelf een plezier mee? Met een bezoek aan een gezellige buitenspeeltuin heeft iedereen een fantastische dag. Terwijl de kinderen hun energie kwijt kunnen in alle speeltoestellen zak jij fijn onderuit in het zonnetje. Genieten geblazen! Hieronder lees jij wat de gaafste buitenspeeltuinen zijn voor een aangenaam dagje weg met de kids.

Avonturenboerderij Molenwaard

Kinderen ervaren hoe het is om boertje of boerinnetje te zijn op Avonturenboerderij Molenwaard. Samen met Fien & Teun maken jullie kennis met het boerderijleven. Met de vragen en puzzels uit het opdrachtenboekje kunnen kinderen spelenderwijs hun eigen boerderijdiploma halen. Bovendien hebben ze oneindig veel plezier in bijvoorbeeld de klimtuin, op het blotevoetenpad en in het wilgendoolghof. Nieuw op Avonturenboerderij Molenwaard is de Fien & Teun trekkerbaan. Maak een ritje op de tractor en kom samen Stip de Pony, Mike & Molly en alle andere dierenvriendjes tegen!

Speelland Beekse Bergen

Bij Beekse Bergen kun je niet alleen wilde dieren bekijken, maar ook ontzettend goed spelen! In Speelland Beekse Bergen staan veel schommels, wippen en glijbanen. Altijd leuk! Maar dat is niet het enige. Kinderen kunnen hier ook springen op trampolines en rijden in minicars. Voordat ze een verfrissende duik in het water nemen bouwen ze op het enorme zandstrand eerst de coolste zandkastelen. Tijdens de Djambo Show dansen en zingen de kleintjes mee met de mascotte van Safaripark Beekse Bergen. Mambo Djambo! En jij? Jij haalt een smakelijk broodje of frietje en komt tot rust in Tito’s Totum of bij de Peuzelkraam.

Sybrandy’s Speelpark

Met de frisse wind van het IJsselmeer door je haren is het bij Sybrandy’s Speelpark prettig vertoeven. Ook bij dit speelpark vinden jullie een schitterend zandstrand. Ideaal om tijdens een warme dag goed af te koelen. En maak je maar geen zorgen over de speelmogelijkheden. Met meer dan 40 attracties en toestellen gaan de kinderen een buitengewone tijd tegemoet. Glijbanen, zweermolen en safari jeeps, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden bij Sybrandy’s. Daarnaast hebben kinderen tot en met 2 jaar oud gratis toegang tot het park voor het ultieme dagje uit!

BloteVoetenPark

Op unieke wijze spelen doen kinderen in het BloteVoetenPark. Jullie wanen je hier samen op de blote voeten een weg door modderpoelen en over obstakels. Zo heb je de natuur nog nooit ervaren! In het grootste blotevoetenpad van de Benelux zijn de speelmogelijkheden eindeloos. Op het 4 kilometer lange pad komen jullie namelijk een hindernisbaan, doolhof, familieschommel en nog veel meer speeltoestellen tegen. Van al dat gespeel krijg je trek. Daarom geniet je met de kinderen heerlijk na van een buitengewoon dagje (speel)plezier met een écht stuk Limburgse vlaai of iets anders lekkers in de BloteVoetenHut!

Attractiepark DippieDoe

Laat je niet afleiden door de naam, want Attractiepark DippieDoe is een waar speelparadijs. In de Buitenhaven zijn te gekke speeltuinen te vinden. Zo is er de Speelduin, het Klimkasteel en zelfs een échte Angry Birds speeltuin. Neem je picknickkleed mee en ga in de zon liggen terwijl de kinderen op het strandkussen tot grote hoogte springen. Daarna kunnen jullie een balletje gaan slaan in de Piratengolf. Hoeveel hole-in-one’s weet iedereen te slaan?