www.tripper.nl
Een heerlijke dag weg naar de dierentuin tijdens de voorjaarsvakantie

Een heerlijke dag weg naar de dierentuin tijdens de voorjaarsvakantie

  • Yorrick de Wit Yorrick de Wit
  • -
  • 9 feb. 2024

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Met het koude weer lijkt die lange zomervakantie nog ver weg. Deze week rust biedt daarom de perfecte gelegenheid om er alvast lekker een dag op uit te gaan en jezelf warm te maken voor alle leuke uitstapjes die dit jaar nog gaan volgen. Nederland kent veel dierentuinen die geweldig zijn voor een tripje met het hele gezin. Maar wat is nou dé dierentuin die je echt moet gaan bezoeken? Met de volgende vijf dierentuinen maak je van jouw uitje een ongetwijfeld succes!

Almere Jungle

Samen met A-Jay de gekko ga je in Almere Jungle op een spannende ontdekkingsreis langs exotische dieren en fantastische planten. Dit is de plek waar je oog in oog komt te staan met wasberen, moerasschildpadden en tijgerpythons. In de botanische tuin loop je door een groene oase en kom je keer op keer de meest kleurrijke planten tegen die je nog nooit eerder hebt gezien. Plof vervolgens aangenaam neer in het Jungle Café en maak er samen een onvergetelijke expeditie van!

Dierenpark Amersfoort

Dé dierentuin voor kinderen combineert klimmen en klauteren met een bezoek aan het park. Via de unieke Klim Alles-route manoeuvreren de kleine bezoekers zich over touwbruggen en door ondergrondse gangen en maken ze kennis met alle dierenbewoners. Nieuw bij DierenPark Amersfoort is de Dierkeuken. Hier kun je zien hoe de verzorgers het voedsel van de dieren klaarmaken. Op het Voedselpad voel en ruik je zelf waar olifanten en pinguïns gek op zijn. Weet jij de geheime code van de Voedselkraker te ontrafelen?

Dolfinarium

In het Dolfinarium aanschouw je ongelofelijke zeedieren in een betoverende onderwaterwereld. In het grootste zeezoogdierenpark van Europa maak je kennis met indrukwekkende dieren van de zee. Binnen een mum van tijd ontmoet je dan ook speelse dolfijnen. Tijdens de dolfijnenvoorstelling Oceanica leer je alles over deze vrolijke tuimelaars. Altijd al een haai of rog willen aanraken? Bij het roggenrif is het mogelijk! Hier leer je niet alleen meer over deze dieren die ook in de Noordzee leven, maar ervaar je bovendien dat ze glad, slijmerig of zelfs stekelig kunnen aanvoelen. Gaaf, hè!

Dierenpark Blanckendaell

In de kop van Noord-Holland kom je dieren tegen uit alle continenten. Hier bekijk je giraffes uit Afrika, kookaburra’s uit Oceanië en gibbons uit Azië. Een extra leuke manier om hen te zien is met de Blanckendaell Express. Tijdens een rit in dit treintje vertelt de machinist jou alles over je favoriete dier. Midden in het park kom je een oer-Hollandse molen tegen die hoog boven de dieren uittorent, een ideaal herkenningspunt voor jouw eigen ontdekkingstocht! Vorig jaar september werd er in Blanckendaell een kleine serval geboren. Inmiddels verstopt hij zich al minder en zie je hem met zijn gestipte vacht trots rondwandelen. Kom jij hem gedag zeggen?

Zee Aquarium Bergen aan Zee

Regent het net iets te veel tijdens jouw dagje weg? Wees niet getreurd! Met een bezoek aan het overdekte Zee Aquarium Bergen aan Zee valt er met slecht weer ook genoeg te beleven! In deze onderwaterwereld zie je meer dan 100 verschillende vissoorten in verschillende themagebieden: van de Atlantische Oceaan tot de Amazone en van de Middellandse Zee tot de Noordzee. Bewonder stoere piranha’s, vrolijke clownsvissen en prachtige haaien of kom een rog aaien bij het Roggenrif. Bij Zee Aquarium Bergen aan Zee is het allemaal mogelijk!