www.tripper.nl
De lente is begonnen: de leukste pretparken waar je geweest moet zijn

De lente is begonnen: de leukste pretparken waar je geweest moet zijn

  • Yorrick de Wit Yorrick de Wit
  • -
  • 11 mrt. 2024

Vandaag is het dan eindelijk zo ver: de start van de lente. Het is langer licht, de zon laat weer meer van zich zien en bomen, planten en bloemen staan weer prachtig in bloei. Na maanden binnen te hebben gezeten is het tijd om er weer lekker op uit te gaan. En waar kun je dat beter doen dan tijdens een dagje pretpark? Het aantal attractieparken waar je uit kunt kiezen is enorm. Met onderstaande selectie weet je zeker dat jouw dagje uit er één wordt om nooit meer te vergeten!

Attractiepark Slagharen

In Attractiepark Slagharen ga je op een fascinerende reis door het Wilde Westen. In de triple launch achtbaan Gold Rush ga je met 95 km/uur twee keer over de kop en in de Free Fall maak je vanaf 40 meter hoogte een razendsnelle val naar beneden. Liefhebbers van waterparken kunnen zich hier ook uitleven in de spannende glijbanen van Aqua Mexicana. Heb je nog geen zin om naar huis te gaan? In de Wild West accommodaties van Attractiepark Slagharen waan je je een echte cowboy of -girl. Dit is de plek om heerlijk weg te dutten in de Rancho Grande Deluxe, Red Rock Cottage of één van de fantastische andere wigwams en vakantieverblijven.

Julianatoren

De vrolijke muizen Jul en Julia hebben van het bos in Apeldoorn hun thuis gemaakt. In Julianatoren hebben kinderen de dag van hun leven met meer dan 60 attracties en shows. Maak een vlucht in je eigen helikopter of beklim de Julianatoren, waar je een geweldig uitzicht hebt over het hele park. Echte spanning ervaar je in de spinning coaster Texas Twister. In deze achtbaan maak je een spannende rit over de prairie en aanschouw je het imposante Mount Muismore. De start van de lente viert Julianatoren met te gekke activiteiten tijdens het Grote Lentefestijn. Je start je dag in het park dan op de gezelligste manier met de Jul & Julia Openingsshow. Een perfect moment om gelijk even met ze op de foto te gaan! Tijdens Dino & Dina’s Lenteshow maken jullie samen de grootste bouwwerken en gedurende de nieuwste theatershow zie je dat Meneer Kaasgaaf last heeft van lentekriebels. Wat ga jij als eerste doen?

Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Eindeloos genieten doe je bij Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe. Hier smul je onbeperkt van friet, snacks, ijs, koffie, thee, limonade en nog veel meer! Zo kan jij aangenaam neerploffen op het terras en leven de kinderen zich uit in het park. Zij vermaken zich daar oneindig met de gaafste attracties. Na Spur de rups ontmoet te hebben maken ze rondje na rondje in The London City Coaster, klauteren ze erop los in Klimparadijs de Apenkooi of bezoeken ze het stoere piratenschip. Ook voor de jongste kinderen is er genoeg vermaak in hun eigen Kinderland. Vergeet samen zeker niet om langs te gaan bij het verkeerscircuit. Hier kunnen ze zelf leren invoegen, parkeren en tanken met hun eigen trapauto. Kennen de kinderen alle verkeersregels uit hun hoofd en luisteren ze goed naar de aanwijzingen van de agent? Dan kunnen ze zelfs hun eigen rijbewijs halen!

Plopsaland De Panne

Niet alleen in Nederland vind je plezierige pretparken voor een fijne dag weg. Ook in België staat er veel moois op je te wachten! In Plopsaland De Panne kom je al jouw favoriete Studio 100-figuren in het écht tegen. Ga op de foto met Piet Piraat & Berend Brokkenpap, lach je rot om Bumba & Bumbina en geef een knuffel aan Maya de Bij. Ook hier toveren de tofste attracties een glimlach op je gezicht. Duik met de SuperSplash in je eigen sloep vanaf grote hoogte het water in. In Het Bos van Plop moet je zijn om het enige echte kabouterbos te bezoeken. Ook als je op zoek bent naar spanning en sensatie ben je bij Plopsaland De Panne aan het juiste adres. Neem dan zeker plaats in The Ride to Happiness by Tomorrowland. Gewaardeerd als beste nieuwe achtbaan in Europa word je niet alleen 2 keer gekatapulteerd, maar ga je ook nog eens met 90 km/uur 5 keer over de kop!

Walibi Belgium

Een ander toppretpark in België is Walibi Belgium. De mogelijkheden in dit park zijn ontzettend groot! Thrillseekers kunnen hun hart ophalen in de Buzzsaw, Cobra en Kondaa. De nieuwste aanwinst voor de hele familie is de Silverton. Hiermee kun je in je eigen stoomlocomotief zelf kiezen hoe schuin je gaat en dus hoe spannend je het maakt. Na een lekkere zitplek te hebben gekozen in het 4D-theater ga je tijdens Los Banditos op jacht naar een op de vlucht geslagen bandiet. Voor de kleintjes zijn er speciale attracties, zodat ook zij een buitengewone dag hebben. Zo vliegen ze in de Bubble Swirl in hun eigen luchtballon en kunnen ze een prettig ritje maken in de Tchou-Tchou Express. Nog niet lang genoeg voor de meeste achtbanen? Geen paniek! In de Fun Pilot kun je ook als je nog wat kleiner bent een coole rit maken.